Lista prihvatljivih poljoprivrednih proizvoda
Broj u Briselskoj nomenklaturi | Opis proizvoda |
---|---|
Poglavlje 1 | Žive životinje |
Poglavlje 2 | Meso i jestivi klanični proizvodi |
Poglavlje 3 | Ribe i rakovi, školjke |
Poglavlje 4 | Mleko i drugi mlečni proizvodi; jaja živine; prirodni med |
Poglavlje 5 | 05.04 Creva, bešike i želuci životinja (osim riba), celi i njihovi komadi 05.15 Proizvodi životinjskog porekla koji nisu spomenuti niti uključeni na drugom mestu; mrtve životinje iz poglavlja 1 ili 3, neupotrebive za ljudsku ishranu: |
Poglavlje 6 | Živo drveće i druge biljke; lukovice, korenje i slično; rezano cveće i ukrasno lišće |
Poglavlje 7 | Jestivo povrće, neko korenje i gomolji |
Poglavlje 8 | Jestivo voće i orašasti plodovi; kore agruma, dinja i lubenica |
Poglavlje 9 | Kafa, čaj, začini, isključujući mate čaj (tarifni br 09.03) |
Poglavlje 10 | Žitarice |
Poglavlje 11 | Proizvodi mlinske industrije; slad; škrob; inulin; gluten |
Poglavlje 12 | Uljano semenje i plodovi; razno zrnevlje, semenje i plodovi; industrijsko i lekovito bilje; slama i stočna hrana |
Poglavlje 13 | isključujući 13.03 Pektin |
Poglavlje 15 | 15.01 Prerađena svinjska mast (uključujući salo) i živinska mast 15.02 Neprerađena loj goveda, ovaca ili koza, i proizvedi ovih lojeva 15.03 Stearin iz svinjske masti, ulje iz svinjske masti, oleostearin, oleo ulje i ulje iz loja, neemulgovani, nemešani niti na drugi način obrađeni 15.04 Masti i ulja riba i morskih sisara, rafinirani ili nerafinirani 15.07 Stabilna biljna ulja, tečna i čvrsta, sirova, rafinirana ili prečišćena 15.12 Masti i ulja životinjskog ili biljnog porekla, hidrogenizovani rafinisani ili nerafinisani, ali dalje neobrađeni 15.13 Margarin, imitacija sala i druge jestive masti 15.17 Ostaci dobijeni pri preradi masnih sastojaka ili voskova životinjskog ili biljnog porekla |
Poglavlje 16 | Prerađevine mesa, riba, rakova, školjki |
Poglavlje 17 | 17.01 Šećer šećerne repe i šećerne trske, čvrst 17.02 Ostali šećeri; šećerni sirupi; veštački med (mešan ili ne sa prirodnim medom); karamel 17.03 Melase, obezbojena ili ne 17.05(*) Aromatiovani ili obojeni šećeri, sirupi i melasa (uključujući vanilin šećer ili vanilin), uz izuzetak voćnog soka s dodatkom šećera u bilo kojoj razmeri |
Poglavlje 18 | 18.01 Kakao u zrnu, celi ili lomljeni, sirovi ili prženi 18.02 LJuske, kore, opne i otpaci kakaa |
Poglavlje 20 | Proizvodi povrća, voća ili ostalih delova biljaka |
Poglavlje 22 | 22.04 Komina grožđa, u fermentaciji, ili sa zaustavljenim vrenjem bez dodavanja alkohola 22.05 Šira; komina grožđa čija je fermentacija zaustavljena dodatkom alkohola 22.07 Ostala fermentisana pića (npr. jabukovača, kruškovača, medovina) isključujući 22.08(*) i 22.09(*) Etil alkohol ili neutralni alkoholi, denatusan ili ne, bilo koje jačine, dobijen iz poljoprivrednih proizvoda navedenih u Aneksu 1, isključujući likere, ostala alkoholna pića i složeni alkoholni preparati (poznati kao »koncentrovani ekstrakti«) – za upotrebu u proizvodnji pića 22.10 Sirće i sirćetne zamene |
Poglavlje 23 | Ostaci i otpaci prehrambene industrije; pripremljena životinjska hrana |
Poglavlje 24 | 24.01 Neprerađeni duvan, duvanski otpaci |
Poglavlje 45 | 45.01 Prirodna pluta, neobrađena, drobljena, granulirsana ili mlevena; otpaci plute |
Poglavlje 54 | 54.01 Lan, sirov ili prerađen, ali nepreden; lanena kučina i otpaci (uključujući otpadnu pređu i cepane tekstilne materijale) |
Poglavlje 57 | 57.01 Prava konoplja (Cannabis sativa) sirova ili prerađena, ali nepredena; kučina i otpaci konoplje (uključujući otpadnu pređu i cepane tekstilne materijale) |